Savage Lands bemutató

DaN Egyéb Szólj hozzá!

savage_lands_szalagcim

A Savage Lands egy fantasy világban játszódó túlélőjáték, amelyet jelenleg aktívan fejlesztenek. Egyedül vagy barátainkkal próbálhatjuk ki tudásunkat és leleményességünket – amire komoly szükségünk is lesz.

Többször nekiálltam egyedül is és bizony minden alkalommal rendesen megszenvedtem hogy túléljem az első pár napot. A játék szerintem egyedül nehéz, komoly kihívások elé állítja még a tapasztalt túlélőket is. A fő veszélyforrások az elején a farkasok, akiket sokszor már csak akkor vettem észre mikor felém futnak – megölni őket pedig nem könnyű az alap felszereléssel.

A másik komoly nehézség a hideg, ha nem állunk épp tábortűz mellett akkor folyamatosan csökken az emberünk hőmérséklete, aminek a számlálója ha eléri a nullát akkor az életerőnk is elkezd csökkenni. Ezt egyébként bizonyos ételek elfogyasztásával növelhetjük kissé, de végleges megoldást csak a tűz jelent. Vannak még csontvázak is amik ránk támadnak, de elég lassúak így könnyedén legyőzhetjük őket ha rájöttünk hogyan is kell.

Számos tárgyat, épületet és ruhát készíthetünk. Az alap fegyvert  javasolt hamar lecserélni egy jobbra, amivel nagyobbat üthetünk az állatokra és a csontvázakra. Ez azonban nem fog túl gyorsan menni, sok dologhoz szükség van mindenféle alapanyagra amik közül nem mindet egyszerű beszerezni.

És van egy nagy torony is a térkép közepén…tetején egy méretes sárkánnyal, akivel eddig nem kerültünk közelebbi kapcsolatba – szerencsére. A fejlesztők ígérete szerint ez hamarosan változni fog, kíváncsian várjuk!

Összességében egy kihívásokkal teli, viszonylag nehéz játékot kaptunk amely bár egyedül is élvezetes, a legjobb akkor, ha barátainkkal együtt játszhatjuk, ebben az esetben egy fokkal könnyebb is.

DaNSavage Lands bemutató