Out of Reach Alpha bemutató

DaN Out of Reach hírek Szólj hozzá!

Bevezető

Az Out of Reach egy kis Lengyel csapat, a Space Boat Studios játéka, amelyet 2014 elején kezdtek el fejleszteni és a terveik szerint idén júniusig ki is adják. Számos hasonló játék van már a piacon, vajon van ennek létjogosultsága? Olvassátok el a bemutatót, nézzétek meg a videókat és döntsétek el ti! :)

hgc_szalagcim


A játékról

Az Out of Reach egy open world MMO játék, ahol a cél – milyen meglepő – a túlélés. A jelenleg nem óriási terület egy sziget, amelyet több részre oszt a víz. Találhatunk belső szigeteket, magas hegyeket és barlangokat is. Lehetőségünk van gyűjtögetni, fát vágni, bányászni, építkezni, vadászni és hamarosan csónakot is építhetünk magunknak. A területet további szigetekkel fogják bővíteni, ahova megfelelő fejlettség után fogunk tudni áthajózni.

Igazi különlegesség a kőhajító és a nyílvető. Előbbivel mások épületein üthetünk lyukat, utóbbival pedig nagyon hatásosan lehet vadászni állatokra – és emberekre is. Sőt, a nemrég bevezetett csapdákkal össze is lehet kötni, ami komoly meglepetést okozhat egy, a házunkba illetéktelenül betoppanó játékostársunknak.

A ház védelmének van egy különös módja: elhelyezhetünk egy íróasztalt bárhol az épületben, amely még lerombolása után is védi a dolgainkat bizonyos ideig a fejlettségétől függően. Így ha valaki be is tör a házba és le tudja rombolni az asztalt, akkor is marad akár több napunk is arra, hogy belépjünk és helyreállítsunk mindent mielőtt bárki is hozzáférne a dolgokhoz. Szintén ez az íróasztal szolgál arra, hogy másoknak engedélyt adjunk a belépésre, építésre és a ládáink használatára. Az építmények – amennyiben nem védettek – felgyújthatók, így ha nem vigyázunk és sokáig nem lépünk be akkor hűlt helyét találhatjuk a kemény munkával összerakott házunknak.

A játék része egy achievement rendszer is, ami egyelőre még gyerekcipőben jár. A fejlesztők elmondása szerint ennek a későbbiekben nagyobb jelentősége lesz, minél jobbak vagyunk valamiben annál több ahhoz kapcsolódó dolgot tudunk készíteni és annál hatékonyabban.

Összegzés

Az sok mindent elárul, hogy elmúlt 4-5 napban több mint 30 órát játszottam ezzel a játékkal. Különleges hangulata van, egyedi dolgokat is építettek bele. Arról nem is beszélve hogy legalább olyan – ha nem jobb – állapotban van mint a Rust, amit ennél nagyságrendekkel több pénzből és jóval régebben fejlesztenek. Mindenképp nagy pozitívum, hogy a fejlesztők nyitottak és a hozzáállásuk is jó. A zárt fórumon bármilyen jelentett hibámra vagy kérdésemre órákon belül válaszoltak – sőt, akár ennyi időn belül frissítették is a játékot – és rendszeresen járnak fel az Alpha szerverre hogy ott is beszélgessenek velünk. Óriási piros pont nekik!

Essen szó a negatívumokról is a végén. Mivel a tesztelők száma korlátozott (kevesebb mint 100 ember), ezért az Alpha szerver eléggé kihalt, eddig egyszerre maximum 6-7 embert láttam. Ez ebben a szakaszban tökéletes a fejlesztőknek – ám annak aki most azonnal izgalommal teli játékra vágyik lehet hogy nem fog tetszeni. A másik probléma a szerverrel, hogy Kanadában van, így a ping tőlünk legjobb esetben is 150.

Vásárlás

Az elővételi ára 15€, amiért a májusban vagy júniusban Steam-en megjelenő játékot akkor megkapod. Ha most azonnal szeretnél játszani és támogatni a fejlesztőket az 35€, ezért cserébe már most elküldik a Steam kulcsodat és indíthatod is a játékot. Ez a konstrukció csak limitált számban érhető el, jelenleg még 24 hely van.

A játék weboldala: http://oorgame.com/

Előrendelés és Alpha/Beta tesztelési lehetőség (korlátozott számban):  http://oorgame.com/preorder/

DaNOut of Reach Alpha bemutató